diumenge, 27 d’octubre del 2013

De Sant Martí del Montseny al Vilar de la Castanya

Segona estació: el Vilar de la Castanya! 

Ens hem trobat a les 10:00 a Sant Esteve de Palautordera i hem agafat la carretera que va de Santa Maria de Palautordera a Seva (BV-5301). Al km. 18 es troba la capella de Sant Martí del Montseny (625 m.), punt d'inici de la ruta. Tot i que la primera documentació data del segle XVI, l’ara romànica de l’altar fa pensar que possiblement estem davant d’una construcció realitzada entre els segles X-XI. Val la pena pujar al prat de sobre l’antiga rectoria per poder veure com s’enfila el Turó de l’Home (1.706m.) per damunt de la teulada.

Font de la imatge: Josep Xavier Sànchez (panoramio.com)

Des d'allà hem començat a caminar, per una pista senyalitzada, ben senzilla. Pel camí hem anat recollint glans i pinyes, hem mirat pels prismàtics, hem begut aigua d'una font... i hem arribat al Vilar al cap d'una hora i mitja, aproximadament. 

Davant la masia hi ha una àrea de pícnic, amb taules i fins i tot barbacoa, on hem fet un aperitiu i hem dinat. I després de jugar a pilota, fer petar la xerrada i descansar al solet, hem iniciat el camí de tornada. Un dia rodó!

Mapa de l'excursió de Sant Martí del Montseny al Vilar de la Castanya


I algunes fotos...: 

2 comentaris:

  1. Hola, tinc un mapa de l'excursió per publicar, però no me'n surto! Gemma, tu que ets l'experta saps com ho puc fer?

    ResponElimina
  2. Júlia, ja veig que al final l'has pogut publicar. Fantàstic! Jo de vegades també tinc uns problemes perquè es vegin les coses com vull... ;) Ens en sortirem!

    ResponElimina